parketi

Parketi su po mnogima najbolji izbor za podne obloge. Parket je kvalitetna i postojana podna obloga koja vas neće iznevjeriti ukoliko je riječ o kvalitetnom parketu koji je kvalitetno postavljen. Danas se na tržištu može pronaći zaista mnogo različitog parketa kako domaće proizvodnje od domaćeg drveta tako i inozemne proizvodnje od egzotičnog drveta. Egzotični parketi posebice u posljednje vrijeme nalaze put do mnogih domova jer ne samo da u konačnici izgledaju bolje i drugačije od klasičnog parketa, već dolaze sa mnogo bolje definiranim jamstvima a samom tvrdoćom materijala jamče veču otpornost na trošenje parketa.

Klasični parket od domaćeg drveta najčešće je parket bukva, hrast ili orah. Postavljanje iziskuje određeno vrijeme i majstora stolara parketara koji će postaviti, pobrusiti i polakirati vaš klasični parket. Klasični parket daje nekoliko mogućnosti slaganja letvica parketa.

Tu je i posebno zanimljiv bambusov parket koji najčešće dolazi već gotov na tržište te vrlo jednostavna ugradnja što će znati prepoznati svi uradi sam majstori.